Epilarea definitiva – acasa sau la centrul specializat?

Untitled design (1)

Tehnologii ce odinioara erau rezervate catorva alesi devin din ce in ce mai populare si accesibile, iar domeniul nostru nu face exceptie. Ce implicatii are aceasta realitate in cazul epilarii definitive? Suntem deseori intrebati care este diferenta dintre un aparat de epilat definitiv profesional si unul pentru uz personal. Totodata, suntem intrebati care metoda este mai practica pe termen lung si, in mod special, care sunt avantajele unui centru specializat.

Acest articol te va ajuta sa intelegi care sunt punctele forte ale unui tratament profesional si va explica, pas cu pas, motivele pentru care tehnologia oferita de catre o clinica profesionala este alegerea optima pe termen mediu si lung.

1. Pe termen lung, un centru specializat este mai rentabil

In primul rand, investitia intr-un aparat personal nu este o idee rea in sine, insa punctul in care se afla momentan tehnologia o transforma intr-o miscare mai putin rentabila pe termen lung. In cadrul sedintelor oferite de un centru specializat, planificate pe baza unei evaluari profesioniste, obtii rezultate mai rapide si care dureaza mai mult.

Deoarece un specialist dispune de tehnologie superioara si beneficiaza de experienta acumulata de-a lungul a sute, poate chiar mii de sedinte, va reusi intotdeauna sa iti spuna unde te situezi si care este cea mai eficienta cale catre rezultatul ideal.

2. Un aparat personal ofera o singura tehnologie

Un centru specializat iti poate pune la dispozitie tehnologii care se bazeaza atat pe epilarea definitiva cu laser, cat si folosind tehnica IPL (lumina intens pulsata), iar acest lucru este un detaliu cheie.
Epilarea pe baza de laser presupune o singura lungime de unda, oferind mai multa precizie, si este recomandata firelor de par mai groase si inchise la culoare. Mai mult, sedintele pe baza de laser sunt mai scurte si te poti expune la soare, fara probleme, mult mai repede dupa efectuarea tratamentului.

Pe de alta parte, tehnologia IPL este recomandata in cazul firelor de par subtiri si mai deschise la culoare. Un tratament cat mai eficient va combina, de cele mai multe ori, cele doua tehnologii, deoarece caracteristicile firului de par evolueaza de la o sedinta la alta. Un aparat personal pe baza de IPL nu ofera aceasta flexibilitate.

3. Aparatele profesionale sunt mai complexe

Aparatele profesionale cantaresc pana la 50 de kilograme, sunt alimentate la surse de energie de 220-230V si au sisteme avansate de racire, pe baza de circuit de apa, care scad radical disconfortul procesului.

Pentru a fi cat mai la indemana, aparatele pentru acasa pe baza de IPL sunt usoare, alimentate de baterii sau acumulatori si dispun de tehnologii rentabile pentru comercializarea in masa. Datorita acestor limitari, dispozitivele personale raman, in acest moment, pe locul doi in privinta nivelului de complexitate.

4. Un centru specializat dispune de aparate mai puternic

Pentru a evita posibilele arsuri datorita utilizarii necorespunzatoare, aparatele pentru uz personal nu sunt la fel de puternice ca cele folosite de centrele specializate. Astfel, acestea sunt la indemana unui utilizator fara pregatire in domeniu, insa pierd puncte la capitolul eficienta.

In ce priveste puterea, aparatele de epilare definitiva pentru acasa au o putere de 5-8 J/cm2, in timp ce aparatele profesionale ating 50-60 J/cm2. Asadar, deoarece tehnologia profesionala este chiar si de 10 ori mai puternica, aceasta castiga intotdeauna la categoria eficienta.

5. In clinica te va asista un specialist

Din acest punct de vedere, termenul cheie este expresia „clinica profesionala” si, mai exact, cuvantul „profesional” in sine. In cadrul sedintelor dintr-un centru specializat, vei primi intotdeauna ajutor de la personal profesionist care poate evalua, in timp real, evolutia procedurii si procesul de la o sedinta la alta. Cu alte cuvinte, o clinica iti ofera o evaluare continua din partea unei persoane specializate, explicandu-ti procesul si prezentandu-ti un plan de actiune clar.

In plus, nu trebuie niciodata subestimat ajutorul profesional in cazul regiunilor mai sensibile sau mai dificil de epilat, cum ar fi zonele axiale sau inghinale.

Acestea sunt diferentele dintre un aparat de epilat definitiv profesional si unul pentru uz personal. Ai nelamuriri sau intrebari? Lasa un comentariu mai jos si unul din specialistii nostri iti va raspunde negresit!

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

19 + 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>