Cum sa te pregatesti pentru sedintele de epilare definitiva?

epilare definitiva

Din ce in ce mai multe femei cat si barbati apeleaza la procedurile de epilare definitiva, fie prin IPL (Lumina Intens Pulsata) fie prin Laser, deoarece aceasta metoda ajuta la eliminarea parului in exces de pe toate zonele corpului, inclusiv faciale, axilare, inghinale sau de pe maini si picioare. Daca te-ai hotarat ca este cazul sa urmezi un astfel de program de epilare definitiva, trebui sa stii ca exista unele indicatii pe care trebuie sa le urmezi, atat inainte cat si dupa tratament. Specialistii in epilare definitiva iti vor da toate lamuririle de care ai nevoie, dar ca sa fii bine pregatita inainte sa incepi procedurile, iata ce trebuie sa stii!

Nu epila zona care urmeaza sa fie supusa tratamentului cu 3 saptamani inainte de tratament

Trebuie sa fii atenta la aceasta regula, deoarece nu se recomanda nici un fel de epilare prin smulgere a firelor de par. Cu alte cuvinte, nu folosi ceara, penseta, epilatorul electric cu cel putin 3 saptamani inainte de a merge la prima sedinta de epilare definitiva. Daca cu toate acestea, trebuie obligatoriu sa te epilezi sau sa indepartezi anumite fire de par crescute in exces in anumite zone care urmeaza a fi epilate definitiv, poti folosi cu moderatie o crema epilatoare sau o lama de ras. In timpul tratamentului, poti epila zonele respective numai cu crema sau cu lama.

Nu te expune la soare inainte de epilarea definitiva

Aici ai o plaja mai mare de optiuni, dar trebuie sa stii ca regula de baza in cazul epilarii definitive cu IPL este ca nu trebuie sa te expui la soare cu cel putin 3 saptamani inainte de a incepe procedurile. In cazul epilarii cu laser, ai voie sa stai la soare, dar nu si inainte cu 3 zile inainte de tratament. Unii specialisti recomanda sa lasi bronzul pe care il ai deja sa intre in piele si sa nu il reinnoiesti cu cel putin 4 saptamani inainte, ca sa previi orice fel de efecte secundare din timpul sau de dupa tratament.

Hidrateaza-ti si exfoliaza-ti pielea

Acesta este un sfat bun de urmat indiferent daca vei incepe un tratament de epilare definitiva sau nu, dar daca totusi esti programata pentru astfel de proceduri, trebuie sa stii ca pielea are nevoie sa fie bine hidratata si exfoliata inainte, dar si pe parcursul tratamentului. Exfolierea este necesara mai ales pentru persoanele care sufera de foliculita si este foarte importanta in obtinerea rezultatelor. Pentru a preveni aparitia foliculitei este necesar sa se foloseasca saptamanal un exfoliant profesional cu particule fine si cu ingredienti de hidratare.

Nu apela la proceduri cosmetice agresive

Cu cel putin 4 saptamani inainte de tratament inceteaza tratamentele cosmetice agresive, sau peeling-ul chimic. Daca vrei sa eviti orice efect secundar ce poate aparea in timpul tratamentului sau dupa, aceste proceduri cosmetice trebuie intrerupte.

Informeaza specialistul in epilare definitiva despre medicatia curenta pe care o urmezi

Inainte de a te programa pentru epilare definitiva, specialistii iti vor cere informatii detaliate cu privire la posibilele tratamente medicamentoase pe care le urmezi, si te vor sfatui in consecinta. Cu toate acestea, ca sa fii bine pregatita pentru procedurile care vor urma, nu lua medicamente fotosensibile inainte de tratament.

Daca vei respecta aceste minime cerinte inainte de a merge la prima ta sedinta de epilare definitiva, te vei asigura ca nu vei suferi nici un fel de disconfort, iar efectele secundare nu vor aparea. Ca regula generala, asculta si aplica ceea ce iti recomanda specialistii si urmeaza-le sfaturile cu incredere.

Daca mai ai intrebari, te asteptam cu drag la centrele noastre din Bucuresti si Constanta pentru a discuta cu specialistii nostrii.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

one + 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>