Ce asteptari sa ai de la prima sedinta de epilare definitiva?

epilare definitiva

Epilarea definitiva, care se realizeaza cu lumina pulsatila sau cu laser este un subiect foarte fierbinte in ultimii ani, mai ales ca rezultatele benefice nu intarzie sa se vada. Cu toate acestea, exista numeroase mituri si controverse referitoare la aceste metode de indepartare a parului nedorit de pe corp, la fel cum exista si o serie de asteptari mai mult sau mai putin realiste privind efectele acestor tehnici. Hai sa vedem azi la ce ar trebui sa te astepti de la prima sedinta de epilare definitiva si de la intreg procedeul in general.

  1. Durata primei sedinte

In functie de zona aleasa pentru epilarea definitiva si in functie de gradul de pilozitate, durata primei sedinte (ca si a celor care vor urma) poate varia. Zonele restranse cum ar fi linia bikinilor, axila sau fata necesita o sedinta de 5 – 10 minute, in timp ce indepartarea parului de pe zonele mai extinse (brate, spate, picioare) poate dura si pana la 2 ore.

  1. Primele rezultate vizibile

Inca dupa prima sedinta de epilare definitiva, parul va incepe sa dispara treptat. Nu trebuie sa te astepti sa nu mai ai par deloc in zona tratata imediat dupa prima sedinta, caci vor mai ramane niste fire. Cu toate acestea, inca de la prima sedinta va fi afectat un procent de aproximativ 60% din parul de pe acea zona, care va cadea progresiv in urmatoarele 1 – 2 saptamani. Mai mult, inca de la prima sedinta poti sa te astepti ca un procent de 50% din firele de par sa creasca mai rar in zona tratata.

  1. Durerea locala

In functie de sensibilitatea pielii si de grosimea firului de par, te poti astepta sa simti o usoara caldura in zona tratata sau o usoara senzatie de iritare. Dupa prima sedinta, acest disconfort minim se va atenua. In functie de pragul de sensibilitate la durere, unele persoane vor experiementa prima sedinta de epilare definitiva ca fiind complet nedureroasa sau putin inconfortabila. De aceea, inainte de tratament, specialistii in epilare definitiva aplica pe zona de tratat geluri si creme speciale, iar ulterior dupa sedinta tratamente calmante pentru zona expusa.

  1. Aspectul pielii in zona tratata

Imediat dupa prima sedinta de epilare definitiva trebuie sa te astepti ca pielea din acea zona sa fie putin inrosita si sensibila. Locul va arata ca si cum ai fi suferit o usoara arsura solara la plaja si va disparea in 12 pana la 24 de ore. Pielea va fi catifelata, ca dupa o sedinta de epilare cu ceara, iar firele de par razlete ramase dupa prima sedinta vor cadea de la sine in timpul dusului.

  1. Ingrijirea zonei supuse la tratament

Dupa prima sedinta de epilare definitiva, la fel ca si dupa celelalte care vor urma, ar fi bine sa eviti baile foarte fierbinti, gratajul, peeling-ul si expunerea la raze UV. Poti sa te astepti ca zona sa fie mai sensibila la factori externi si la interventii asupra ei, de aceea se recomanda sa mentii zona respectiva uscata, curata, si pe cat se poate, acoperita cu haine usoare, non alergenice, care nu zgarie si nu irita.

Tu ai incercat epilarea definitiva? Ce asteptari ai avut de la prima sedinta si dupa ea? Ti s-au indeplinit?

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

eight + seven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>