Care sunt avantajele epilarii definitive in sezonul rece?


Epilarea definitiva este acel tip de solutie care te ajuta sa scapi de problema odata pentru totdeauna, iar acest lucru constituie, in sine, un avantaj de neegalat. Disponibila atat pentru femei cat si pentru barbati, epilarea definitiva distruge permanent firele din zona dorita, fie ca vorbim de epilare prin laser sau prin IPL. Ce zone sunt indicate acestei proceduri? Pe scurt, aproape toate: ten, zona axiala, inghinala, umeri, picioare, fese, maini, pectorali, abdominali etc.

Care este, insa, cea mai buna perioada de incepere a unui tratament de epilare definitiva si care sunt avantajele alegerii? Chiar daca nu exista restrictii in sine pentru o perioada anume a anului, inceperea tratamentului toamna sau iarna are o serie de avantaje care merita luate in considerare. Iata care sunt beneficiile inceperii unui tratament de epilare definitiva in sezonul rece:

1. Iarna, firele cresc in avantajul tau

Exista o serie de factori care influenteaza viteza cresterii firului de par, ritmul fiind influentat, printre altele, de anotimp. Vara, razele puternice ale soarelui si temperatura incurajeaza o crestere accelerata si inegala, care nu este benefica tratarii. In sezonul rece, pe de alta parte, firele de par cresc mai incet si mai uniform, conferind astfel tratamentului mai multa eficienta.

In plus, este indicat sa renunti la ceara sau la alte metode de epilare cu aproximativ 3 saptamani inainte de inceperea tratamentului. Astfel, sezonul rece este o perioada mult mai la indemana.

2. Daca incepi iarna, finalizezi tratamentul exact la timp

Orice tip de epilare sensibilizeaza pielea, iar un ciclu complet de epilare definitiva poate dura si cateva luni. Tocmai de aceea, inceperea sedintelor toamna sau iarna constituie un avantaj din mai multe motive. In primul rand, vei scapa mult mai usor de iritatii datorita factorilor de vreme favorabili. La fel cum tratamentele efectuate seara ofera pielii peste noapte ragazul necesar pentru a se regenera, la fel si un ciclu de tratament inceput cand este mai rece ofera un cadru propice.

In al doilea rand, un tratament inceput in ultimele luni ale anului calendaristic plaseaza primele sedinte intr-o perioada cu mult mai putine raze de soare si transpiratie mai putina, rezultatele fiind definitive exact la inceputul verii.

3. Momentul ideal de a renunta la ceara

Primele doua sedinte de epilare definitiva, precum si perioada de pregatire dinainte, fac firele ceva mai vizibile. Apoi, treptat, firele se depigmenteaza, se subtiaza si se raresc. Astfel, tranzitia de la ceara devine mult mai practica si mult mai usor de realizat iarna, cand atat hainele cat si temperaturile te vor ajuta in acest sens.

4. Tratezi foliculita la timp

Deoarece activeaza de-a lungul firului de par, atat epilarea definitiva cu laser cat si cea IPL actioneaza pe lungimea firului de par, neafectand zona din jur. Astfel, o serie de sedinte te ajuta nu numai sa scapi definitiv de cresterea parului in zone nedorite, ci constituie si un eficient tratament impotriva foliculitei. Astfel, incepand tratamentul in sezonul rece, pielea ta va fi revigorata, tratata si neteda exact cand ai mai mare nevoie: la inceputul sezonului de bronz.

Acestea sunt motivele pentru care iti recomandam inceperea epilarii definitive toamna sau iarna. Am uitat ceva sau ai intrebari? Lasa-ne un comentariu mai jos!

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

13 − 9 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>