5 mituri despre epilarea definitiva

Epilarea definitiva a inceput sa devina tot mai populara printre femeile si barbatii din tara noastra, deoarece rezolva cu acuratete problema complicata a pilozitatii excesive in unele zone ale corpului. Epilarea definitiva este o metoda de infrumusetare ce se realizeaza numai cu sprijinul profesionistilor si a aparaturii de inalta specialitate.

5 mituri despre epilarea definitiva

Cu toate acestea, in jurul epilarii definitive s-au creat o serie de mituri care uneori impiedica oamenii sa se informeze mai bine in ce priveste aceasta procedura. Astazi vom incerca sa dezbatem 5 dintre cele mai populare mituri despre epilarea definitiva, pentru a va oferi o imagine mai clara asupra lucrurilor.

1. Epilarea definitiva nu este un tratament de durata

Un tratament de epilare definitiva realizat de personal specializat cu aparatura inalt – performanta duce la distrugerea radacinii firului de par. Astfel, acest tip de epilare este progresiv definitiva, fiind necesare sedinte de intretinere doar la 6 luni sau la 1 an in functie de pilozitatea clientului.

2. Epilarea definitiva functioneaza numai in cazul parului blond, alb, gri

Nu doar ca acest mit este unul fals, ci mai mult, exact pe aceste tipuri de par nu functioneaza epilarea definitiva. In functie de culoarea parului si de contrastul dintre piele si par, specialistul va selecta metoda cea mai potrivita de epilare definitiva. De exemplu, tratamentul cu Lumina Intensa Pulsata (IPL) se dovedeste mai eficient in cazul firelor de par mai deschise la culoare si mai subtiri, in timp ce epilarea LASER se recomanda pentru tipul de par mai gros si inchis la culoare. Acest fapt lamureste de asemenea si unele confuzii legate de faptul ca epilarea definitiva se realizeaza numai prin IPL sau prin LASER. De fapt, de multe ori, specialistii folosesc o combinatie dintre cele doua tehnici pentru acelasi client, deoarece in timpul tratamentului, firul de par isi poate modifica parametrii.

3. Epilarea definitiva este un proces dureros ce arde pielea

Inaintea oricarei sedinte de epilare definitiva se realizeaza un test de sensibilitate, care ajuta specialistul la stabilirea parametrilor de lucru. Important de mentionat este ca ceea ce clientul simte in timpul epilarii definitive este departe de a fi dureros, iar arderea pielii este un mit urban, ba mai mult, epilarea cu laser este mai putin dureroasa decat epilarea traditionala cu ceara.

4. Numarul de sedinte depinde de aparatura si de marimea zonei de epilat

Numarul de sendinte depinde in mare parte de fiziologia cresterii firului de par si de zona in care se efectueaza epilarea. Este adevarat ca in unele cazuri, epilarea cu laser poate necesita mai putine sedinte, dar un tratament complet si eficient trebuie sa tina cont de caracteristicile firului de par si a pielii, de ciclurile de dezvoltare a parului, de zona tratata. La o rata de eliminare a parului de 15 – 20% per sedinta, specialistii va pot da detalii despre numarul necesar de sedinte, dupa ce au la indemana toate datele necesare si se asigura ca exista o informare corecta legata de ce presupune acest proces de epilare si un acord in urmarea recomandarilor specialstului astfel incat rezultatele sa fie cele dorite.

5. Epilarea definitiva duce la aparitia cancerului de piele

Intr-o lume in care exista o teama larg raspandita referitoare la actiunea razelor de lumina asupra pielii, este natural ca acest mit sa se fi dezvoltat chiar si in absenta unor studii clinice care sa confirme aceste rezultate. Cu alte cuvinte, acesta este numai un mit urban, deoarece literatura de specialitate nu a gasit pana acum nici o corelatie intre epilarea definitiva si aparitia cancerului de piele.

Speram ca odata cu spulberarea acestor mituri, v-ati facut o imagine mai clara asupra epilarii definitive. Unul dintre cele mai sigure moduri de a va da seama daca tratamentul va da rezultate este profesionalismul si implicarea specialistilor si atentia pe care o acorda tuturor detaliilor.

Pentru orice detalii legate de epilarea definitiva, va invitam sa ne lasati un comentariu la acest articol sau sa ne contactati prin intermediul formularului din site-ul Cellulem Block.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

four × three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>